Spravujte súhlas so súbormi cookie
Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám o zariadení. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje, ako je správanie pri prehliadaní alebo jedinečné ID na tejto stránke. Nesúhlas alebo odvolanie súhlasu môže nepriaznivo ovplyvniť určité vlastnosti a funkcie.
Funkčné
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Latté macchiato i frappé vznikli náhodou

Latté macchiato i frappé vznikli náhodou

Latté macchiato:

Má zaujimavú históriu. Vynaliezol ho Talian Lino Meiorin, ktorý bol vynikajúcim baristom. Vo svojej kaviarni podával tradičné cappuccino, ale mnohí jeho zákazníci prosili do šálky viac mlieka - latte. Ked’že sa prosba často opakovala, nápoj si vyslúžil samostatné miesto v ponuke káv. Nápoj sa pripravuje z espressa a našľahanej peny z mlieka. V pohári je potom krásne vidieť, kde je hranica dvoch ingrediencií.


Frappé:

Vzniklo čistou náhodou. V gréckom meste Thessaloniki si chcel Dimitris Vakondios, na ochutnávke nápojov od Nestlé, pripraviť instantnú kávu. Chcel sa však osviežiť niečím studeným. Rozhodol sa zmiešať studenú vodu, instantnú kávu a čokoládový prášok Nestlé. Nápoj sa mu veľmi spenil a nová príchuť bola na svete! Frappé však veľmi grécky neznie. Názov pochádza z francúzskeho café frappé, teda ľadová káva.

V dnešnej dobe sa ale Nestlé prášok už v tomto pití neobjavuje, pretože ho nahradil cukor.