Spravujte súhlas so súbormi cookie
Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám o zariadení. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje, ako je správanie pri prehliadaní alebo jedinečné ID na tejto stránke. Nesúhlas alebo odvolanie súhlasu môže nepriaznivo ovplyvniť určité vlastnosti a funkcie.
Funkčné
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Najväčší kávičkari? Jednoznačne v Etiópii

Najväčší kávičkari? Jednoznačne v Etiópii

Bobule sa spracuvávajú mokrou aj suchou metódou, jednoznačne však prevažuje suchá. Zrná sa delia ďalej podľa veľkosti, a to na Mokka, Shortberry a Longberry, ktoré, konkrétne, sú aj najobľúbenejšie, pretože sa vyznačujú jemnou, čokoládovou chuťou s príjemnou korenenou arómou. Jedná sa o 100 % arabicu. Tento druh kávy sa praží miernejšie ako ostatné, aby nestratila svoju pravú výstižnosť. Možno ste netušili, ale práve v Etiópii sa vypije najviac šálok kávy v celej Afrike. Domáci si ju robia na spôsob turka a pridávajú do nej svoju bylinu.

Veľká škoda je, že v súčasnosti domorodí obyvatelia preferujú pestovanie kátu, a teda drogy, z ktorej ide viac peňazí. Kávovníky často zanedbávajú a dokonca ničia, aby mohli pestovať spomenutý ker.