Plantation mysore pochádza z regiónov južnej Indie, kde sa káva pestuje už od 17. storočia. V šálke kávy ucitíte typickú orientálnu chuť plnú čokolády, obilnín, opekaných mandlí a ovocia. Acidita je veľmi nízka.
India je momentálne šiestym najväčším výrobcom kávy na svete. Má dokonalé podmienky pre pestovanie vďaka pôde, nadmorskej výške i podnebiu. Pri tomto druhu kávy máte v podstate isté, že boli oberané len dozreté čerešne, pretože sa zbierajú ručne. Indická káva je známa predovšetkým mokrým zberom, ktorý je náročnejší ako suchý, no o to kvalitnejší.
Všeobecné informácie | |
Sladkosť | 8/10 |
Horkosť | 4/10 |
Kyslosť | 2/10 |
Kréma | 8/10 |
Poznámka | Perfektná pre tých ktorí radi dolievajú kávu mliekom. Napríklad espresso, lungo s mlieko, cappuccino, latte atd. |